هزاران درود بر دوستان عزیزماگر یادتان باشد در سفری که به استان زیبای گیلان داشتیم به فومن و ماسوله و قلعه رودخان رفتیم خیلی هم خوش گذشت.آنقدر کلوچه های خوشمزه فومن خوردیمکه یادمان رفت به غارهای استان گیلان برویم.در ضمن عکسهایی هم که با هم کنار مجسمه آناهیتا در فومن گرفته بودیم متاسفانه همه خراب شدندچون دوربین عکاسی چینی بود.انشاالله سفر بعدیحالا با هم به چند غار استان گیلان می رویم من تاحالا به غار نرفتم شما چطور؟؟موافقید برویم؟شاید مانند فیلمها گنج پیدا کنیم
کاوشهای باستان شناسی که از یکصد سال قبل در گیلان آغاز شده است نشان می دهد که در حال حاضر 65 غار باستانی در گیلان وجود دارد که 12 غار در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است. چرا فقط 12 غار از 65 غار به ثبت رسیده؟کجائید ای باستان شناسان؟توجه و مرمت آثار تاریخی کشورمان موجب جذب توریست از اقصی نقاط دنیا می شود این کار هم به نفع اقتصاد و فرهنگ مملکت است.لطفا کمی همت...
غار خون فوشه نزدیک قلعه رودخان است پیش به سوی این غار زیبا
غار خون فوشه در ارتفاع 930 متری رشته کوه تالش در جنوب غربی روستای فوشه قلعه رودخان قرار گرفته است . این غار به دلیل اینکه در منطقه جنگلی به نام خون (محل جاری شدن چشمه به زبان تالشی) قرار گرفته غار خون فوشه در سال 1372 پس از کشف نامگذاری شده است.
حیف است به قلعه رودخان برویم ولی به روستای فوشه و غار زیبای آن سری نزنیم.روستای فوشه دارای یک رودخانهی پر آب که از ارتفاعات بالای غار سرچشمه میگیرد. شغل اکثر ساکنین این روستا چایکاری میباشد. این روستا دارای چشم اندازهای بسیار زیبا بوده و دارای پوشش گیاهی متراکم از انواع درختان راش؛ ممرز؛ لرگ؛ خرمندی؛ توسکا؛ افرا؛ و در ارتفاعات و نزدیکهای غار سرخ دار میباشد. رودخانه فوشه نیز یک رودخانه دایمی و پر آب بوده و در نهایت به تالاب انزلی می ریزد.
در ابتدا ی ورودی غار یک شیب ملایم به سمت داخل غار وجود دارد که در این مسیر آثار هوازدگی فیزیکی و شیمیایی شامل خرد شدن سنگها و رنگ خاکه قرمز رنگ به خوبی دیده میشود و بعد از 10 متر یک سنگ تخریبی در مدخل ورودی قرار گرفته که بایستی تا طول یک متر بصورت سینه خیز وارد غار شد. غار از نوع ریزشی است، در دهانه اصلی غار چند دهانه دیگر نیز وجود دارد ولی تاکنون کسی از آن دهانهها وارد نشده است در داخل غار چند دالان بزرگ در قسمت راست، چپ، جلو و عقب وجود دارد که هر کدام به قسمتهای دیگر دالان ارتباط دارد و هر کدام از دالانها طول و عمقهای متفاوت دارد و دهلیزهای متعدد نیز در غار دیده میشود و چند دودکش به طرف بالا هم مشاهده میشود در بعضی قسمتهای غار- سفالهای شکسته و خفاش هم دیده میشود البته دهلیزهایی دارد که به قسمتهای دیگر ارتباط پیدا میکند. هیچ گونه کمبود هوا و اکسیژن در غار مشاهده نمیشود برای رفتن به غار حتما نیاز به امکانات کوهنوردی و غارنوردی است.
غار آویشوی در ماسال چشم هر گردشگری را می نوازد
یکی از پدیده هایی که در نوع خود در استان گیلان بی نظیر است "غار آویشوی " واقع درمنطقه شاندرمن شهرستان ماسال است.ستونهای آهکی چشم اندازهای زیبا و منحصر به فردی را در این غار به وجود آورده اند و دهانه بسیار بزرگ غار به ارتفاع حدود 19 متر و عرض 14 متر که در میان غارهای کشف شده در استان نظیر آن یافت نمی شود.تاکنون بیش از دو هزار متر از ژرفای غارآویشو که طویل ترین غار استان گیلان محسوب می شود توسط غارنوردان و کوه نوردان محلی مورد پیمایش و اکتشاف قرار گرفته است.در شهرستان ماسال بیش از 17 غار بزرگ و کوچک وجود دارد که بزرگترین آنها غار " آویشو" است که در ارتفاع یک هزار و 300 متری از سطح دریا و بین مناطقی همچون " تائی بنه"، "انده چو" و" خماسون " در بستر دره ای کم آب قرار دارد. این غار شگفت انگیز که در حوزه جغرافیایی بخش "شاندرمن" شهرستان ماسال واقع شده از بزرگترین غارهای گیلان و در نوع خود یکی از کم نظیرترین غارها در سطح کشور است.
غار آویشوی بیش از 75 میلیون سال قدمت دارد.در این غار تعداد زیادی قندیل وجود دارد و در صورت برنامه ریزی می توان طبیعت گردان زیادی را به منطقه جذب کرد.این غار از بی نظیرترین غارهای کشور است که در دل جنگلهای شهرستان ماسال قرار دارد و قندیلهای گوناگون و آبشارهای زیبای آن می تواند هر بیننده ای را مجذوب خود کند.شهرستان ماسال و بخش شاندرمن با جاذبه های گردشگری و طبیعت زیبای خود همواره مورد توجه مردم استان گیلان و دیگر گردشگران و مسافران کشور قرار دارد و حضور هزاران گردشگر در این مناطق و در ایام مختلف سال گویای این واقعیت است.
غار اسپهبدان در رودبار گیلان
غار اسپهبدان مربوط به عصر آهن است و در شهرستان رودبار، بخش خورگام، دهستان خورگام، روستای شاه شهیدان واقع شده و این اثر بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
حالا که به رودبار آمدیم حیف است سوغات رودبار یعنی زیتون پرورده را فراموش کنیم
غار دربند رشی - غار جوکویله - غار کویل گر
غار دربند رشی در جنوب روستای رشی در بخش رحمت آباد شهرستان رودبار (استان گیلان)، واقع شدهاست. قله مرتفع درفک با ارتفاع حدود3400 متر از سطح دریا، در این منطقه واقع است.
این مکان باستانی شامل غار بزرگ کویل گر با طول تقریبی 60 متر و غار جوکویله با طول تقریبی 30 متر است که دهانه هر دو در جهت جنوب قرار دارد.در غار جوکویله شماری بقایای استخوان جانوران و انسان و همچنین تعدادی قطعات سفال (هزاره اول ق م) گردآوری شد.در غار "کویل گر " شماری قطعات سفال گردآوری کرد .در این غار علاوه بر بقایای سنگوارهای جانوران (از جمله خرس غار)، تعدادی ابزار سنگی شامل یک ساطور، تراشه روتوش شده، سنگ مادر و ضایعات تراش سنگ از سطح رسوبات گردآوری شد که مربوط به دوره پارینه سنگی قدیم است.مجموعه غنی از بقایای باستان شناختی شامل سنگواره جانوران و دست ساختههای سنگی بجای مانده از ساکنان غار کشف شد که باستان شناسان را شناخت یکی از ناشناخته ترین و کهنترین ادوار پیش از تاریخ ایران یاری میکند. طبق مطالعات جدید این غار پیش از 200 هزار سال پیش مسکن شکارچیان عصر سنگ بودهاست. غار دربند قدیمیترین سکونتگاه تاریخگذاری شده انسان در ایران است.
دربند گیلان را با هم ببینیم
دربند یکی از مناطق خوش آب و هوای تهران است. که با آغاز فصل گرما هم این منطقه شلوغتر از همیشه است، هرچند آنها که دل در گرو این منطقه پایتخت دارند چندان در قید و بند تابستان و زمستان نیستند، اما دربند فقط در تهران نیست! منطقهای به این اسم در استان گیلان هم وجود دارد البته کمی با دربند پایتخت متفاوت است. و آن غار دربند رودبار است.غار دربند بهعنوان تنها غار شناخته شده با بقایای باستانشناختی دوره پارینه سنگی قدیم در کشور است.
غارهای گیلان
غاراسب طویله در رودسر- غار اسپهبدان - غار یوزخانه(یخ خانه)-غار تلاین-غار چشمه باد -غار خنده پش- غار دربند - غار درفک -غار درین کش - غار دیارجان - غار سجیران - سرد دره - سیاه استخر - شلاش - شهاب -شیخانبر(شیخان رو)- خون فوشه- نارنج پره - غار وادار- غار هفت خم
ذکر نام 65 غار در این پست و نوشتن و توصیف همه غارها مقدور نبود شرمندهباید رفت و همه این غارها را از نزدیک دیدشنیدن کی بود مانند دیدن! سعدی می فرماید:
بسیار سفر باید تا پخته شود خامی
صوفی نشود صافی تا درنکشد جامی
گر پیر مناجاتست ور رند خراباتی
هر کس قلمی رفتهست بر وی به سرانجامی
فردا که خلایق را دیوان جزا باشد
هر کس عملی دارد من گوش به انعامی
ای بلبل اگر نالی من با تو هم آوازم
تو عشق گلی داری من عشق گل اندامی
سروی به لب جویی گویند چه خوش باشد
آنان که ندیدستند سروی به لب بامی
روزی تن من بینی قربان سر کویش
وین عید نمیباشد الا به هر ایامی
ای در دل ریش من مهرت چو روان در تن
آخر ز دعاگویی یاد آر به دشنامی
باشد که تو خود روزی از ما خبری پرسی
ور نه که برد هیهات از ما به تو پیغامی
گر چه شب مشتاقان تاریک بود اما
نومید نباید بود از روشنی بامی
سعدی به لب دریا دردانه کجا یابی
در کام نهنگان رو گر میطلبی کامی
سفر خوش گذشت هورااااا