سعدیا مرد نکونام نمیرد هرگز
مرده آنست که نامش به نکویی نبرند
شیخ الاجل سعدی شیرازی پهلوان واقعی را دارای اخلاق نیکو می داند نه زور و بازو
داستان پهلوان از گلستان سعدی
عارفی از راهی عبور می کرد پهلوانی را دید که بسیار خشمگین و عصبانی است به طوری که بر اثر خشم و عصبانیت کف از دهانش بیرون آمده و با هیجان شدید برسر مردی فریاد می کشیدعارف پرسید:این پهلوان چرا اینگونه خشمگین و عصبانی شده و نعره می کشد؟گفتند:آن مرد به او دشنام داده است.عارف گفت: این فرومایه - هزار من وزنه بلند می کند ولی طاقت یک ناسزا را ندارد؟؟؟او از لحاظ بدنی پهلوان و قوی ولی از لحاظ روحی بسیار ضعیف و ناتوان است.
لاف سرپنجگی و دعوى مردى بگذار
عاجز نفس-فرومایه چه مردی زنی
گرت از دست برآید دهنی شیرین کن
مردی آن نیست که مشتی بزنی بر دهنی
نتیجه داستان:پهلوان واقعی بیدی نیست که با هر بادی بلرزد -جهان پهلوان تختی پهلوانی واقعی با اخلاق و صفات نیک و پسندیده بود پس امکان ندارد در برابر ناملایمات و سختی های زندگی خودکشی کرده باشد
جهان پهلوان غلامرضا تختی پهلوان واقعی بود او را چقدر می شناسید؟؟؟
غلامرضا تختی کشتی گیر بزرگ ایرانی که در فرهنگ ورزشی ایران، نماد پهلوانی و فروتنی است.تختی در المپیک 1956 ملبورن به همراه امامعلی حبیبی نخستین مدال طلای تاریخ ورزش ایران در بازیهای المپیک را کسب کرد. او با یک مدال طلا و دو مدال نقرهٔ المپیک، دو طلا و دو نقرهٔ قهرمانی جهان و یک طلای بازیهای آسیایی در فهرست برترینهای قرن فیلا در جایگاه سیزدهم قرار دارد.او یکی از سه کشتیگیر ایرانی (در کنار امامعلی حبیبی و عبدالله موحد) است که در تالار افتخارات فیلا قرار دارد.
غلامرضا تختی در محله خانیآباد در سال1309 در جنوب تهران به دنیا آمد. در ایران از تختی به عنوان «جهان پهلوان»یاد میشود. کتابهای زیادی در وصف او تألیف شده است، فیلمی سینمایی در مورد وی ساخته شده، حتی تندیسی از وی ساخته شده و در میدان تجریش در شهر تهران نصب شده است. به افتخار او هر ساله به بهترین کشتیگیران ایران «جایزه غلامرضا تختی» اهدا میشود.
چرا؟؟؟؟؟؟زیرا او فقط یک قهرمان نبود بلکه صفات انسانی بسیاری داشت.تختی در طول زندگی خود به کارهای عام المنفعه پرداخت و خدماتی را به محرومین کرد. وی احساس همفکری با نهضت ملی و خصوصاً نهضت ملیشدن نفت در ایران داشت.
ازدواج و فرزندان غلامرضا تختی
تختی در 30 بهمن1345 با شهلا توکلی ازدواج کرد. حاصل این ازدواج پسری به نام بابک بود که در11 شهریور 1346 به دنیا آمد.
عکس عروسی غلامرضا تختی
بابک تختی تنها فرزند و بازمانده غلامرضا تختی و شهلا توکلی است که در تاریخ 30 بهمن سال 1345 با هم ازدواج کرده بودند . حاصل این ازدواج پسری به نام بابک بود.
عکس غلامرضا تختی و فرزندش بابک
این عکس نشان از یک مرد خانواده دوست است.به نظر من مردی که به کودکان محبت کند و با موجودات ضعیف تر از خود مهربان باشد مردی قابل احترام است.
بابک تختی ناشر و نویسنده ایرانی است.یکی از آثار وی کتاب "در جستجوی پدر" در مورد زندگی پدرش غلامرضا تختی به عنوان «محبوبترین ورزشکار تاریخ ایران» است.همسر بابک - نویسنده ایرانی است و تنها فرزند بابک غلامرضا نام دارد.بابک تختی نشر قصه را اداره می کند و از وی داستانهای کوتاه زیادی چاپ شدهاست . یکی از داستانهای وی در مجموعه داستانهای کوتاه ایران و جهان منتشر شدهاست.
عکس نوه غلامرضا تختی
نوه غلامرضا تختی به همراه پدر و مادرش در آمریکا زندگی می کند .او نیز مانند همه کودکان و نوجوانان خارج از کشور با آمیخته ای از فرهنگ ایران و آمریکا روبروست.آیا به نظر شما این غلامرضا تختی می تواند پهلوانی شایسته مانند پدربزرگش شود؟؟؟
اندیشه نوشت:به نظر من پهلوانی فقط مختص کشتی گیران و ورزشکاران نیست ربطی هم به اصالت خانوادگی ندارد در همه جای دنیا می توان پهلوان بود انسان بود و فضائل انسانی را کسب نمود با هر حرفه و شغلی در هر لباس و قومیتی می توان هزاران هزار تختی تحویل جامعه داد.
تختی مردی بود که برابر محمدرضا شاه سرخم نکرد در برابر هیچکس تعظیم نکرد شرم بر کسانی که بخاطر جاه و مقام دست حاکمان و پادشاهان را می بوسند و تعظیمشان می کنندشرم بر کسانی که مدح حاکمان را می گویند تا صله دریافت کنند.شرم بر کسانی که ارزش انسانی خود را زیر پا له می کنندسجده هم بر غیر خدا حرام است سجده بر پیامبران و امامان هم نباید کرد سجده بر انسان چرا؟ سجده در حرم امامزادگان و سجده بر قبر کوروش کبیرچرا؟؟شرک چرا؟؟؟بت پرستی چرا؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟- ستایش و تعظیم و سر خم کردن فقط شایسته خداست.خدای آسمانها که همه چیز از آن اوست. تاریخ می گوید:کسانی که دست شاه را بوسیدند و تعظیمش کردند فراموش شدند ولی تختی سر خم نکرد بنابراین هرگز فراموش نخواهد شد.
تختی چرا تختی شد؟زیرا در برابر شاه سر خم نکرد در ادامه مطلب به عکس آویختن مدال بر گردن او توسط شاه دقت کنیداگر قد محمدرضا شاه کوتاه بود آبرویش می رفت
غلامرضا تختی روبه روی شاه ایستاده سران کشوری و لشکری و امرای ارتش هم دور تا دور ایستاده اند. تختی در مقابل دیدگان شاه - بازوبند پهلوانی کشتی ایران را کسب کرده. او حالا باید سرش را خم کند تا شاه، مدال را دور گردنش بیاندازد. اما نمی کند! شاه هم به روی خودش نمی آورد و دست هایش را بالاتر می برد و مدال را تقدیم می کند به مردی که هیچ گاه، سر خم نکرد.
مرگ مرموز و مشکوک جهان پهلوان تختی
جسد بی جان جهان پهلوان «تختی» یکی از اسطوره های ورزش ایران در 17 دیماه 1346 در اتاقش در هتل آتلانتیک تهران پیدا شد. اگر چه کیهان و اطلاعات 18 دی ماه آن سال با اشاره به این که غلامرضا دو روز پیش از مرگ وصیت نامه اش را در دفتر اسناد رسمی به ثبت رسانده است و با توجه به اختلافات خانوادگی او مرگش را خودکشی عنوان کردند اما مردم و طرفدارانش معتقد بودند ساواک به خاطر محبوبیت بالای تختی و مخالفتش با شاه پهلوی او را به قتل رسانده است.
نظر جلال آل احمد درباره مرگ تختی
جلال آل احمد پس از مرگ تختی در یادداشت کوتاهی در این باره نوشت: از آن همه جماعت هیچکس حتی برای یک لحظه به احتمال خودکشی فکر نمی کرد.آخر جهان پهلوان باشی و در بودن خودت جبران کرده باشی نبودن های فردی و اجتماعی دیگران را و آن وقت خودکشی کنی ؟ این قهرمان که خاک «خانی آباد » را خورده بود هرگز به ناامیدی نمی اندیشید ؛ آخر امید یک ملت بود ، ملت ایران". عده ای معتقدند، تختی اگر خودکشی هم کرده باشد مسئولیت آن با حکومت شاه است که با فشارها و تنگناهایی که برایش به وجود آورد او را به این سمت سوق داد.
با این وجود پس از انقلاب 57 که بسیاری از اسناد ساواک به دست نیرویهای انقلابی افتاد، هیچ مدرکی دال بر دستداشتن ساواک و یا کشتن وی یافتنشد.
فعالیت های سیاسی و اجتماعی غلامرضا تختی
تختی از طرفداران دکتر محمد مصدق و جبهه ملی ایران شد.پس از کودتای 28مرداد، مدتی دچار غمزدگی ناشی از تحولات سیاسی و کنار گذاشته شدن محمد مصدق از مقام نخست وزیری شد و تلاش میکرد تا نامش در مجامع عمومی زیاد برده نشود.در تاریخ 10 شهریور1341زلزله مهیبی به قدرت 2/7ریشتر، به ویرانی کامل شهر بوئین زهرا و تمام روستاهای اطرافش انجامید. بر اثر زلزله حدود بیست هزار نفر کشته و هزاران خانواده نیز بیخانمان شدند. بهدنبال ناتوانی دولت وقت برای عملیات کمک و امداد، غلامرضا تختی یک کامیون در اختیار گرفت و با آن به محلات پرجمعیت تهران می رفت و با بلندگو شخصاً از مردم میخواست تا به زلزلهزدگان کمک کنند. مردم نیز رخت، لباس و پول اهدایی خود را به تختی میسپردند. واکنشها چنان باورنکردنی بود که بلافاصله موجی بزرگی از نیکوکاران به راه افتادند و دهها کامیون به وی سپرده شد.پس از وقایع 15 خرداد 1342وی به عنوان عضوی از شورای مرکزی جبهه ملی ایران برگزیده شد. این واقعه باعث شد تا از سوی ساواک به عنوان یک «ناراضی» شناخته شود. از این روی، دستگاه ورزشی بنا به تصمیم سازمان امنیت و اطلاعات کشور ازتمرینهای تختی جلوگیری میکرد و به هر شکل میکوشید تا از حضور او در مجامع ورزشی بینالمللی که با استقبال کنفدراسیون دانشجویان ایرانی روبرو میشد، جلوگیری کند.هنگام درگذشت محمد مصدق در تاریخ 14 اسفند 1345 غلامرضا تختی به تهدید مأموران نظامی و امنیتی مبنی بر خودداری از سفر به احمدآباد(مکان تبعید وقبر مصدق) گوش فرا نداد و به افسران میگفت «دستگیرم کنید».
افتخارات و رکوردهای جهان پهلوان غلامرضا تختی
تختی اولین کشتیگیر ایرانی است که موفق شد در سه وزن مختلف صاحب مدالهای جهانی و المپیک بشود.
تختی نخستین ورزشکار ایرانی بود که در سه المپیک مدال گرفت، تختی با 7 مدال در رقابتهای المپیک و قهرمانی جهان رکورددار کسب بیشترین مدال جهانی در میان کشتیگیران ایرانی است.تختی اولین ورزشکار ایرانی بود که در 4 المپیک شرکت کرد.تختی اولین ورزشکار ایرانی بود که برای کمک به زلزله زدگان ( زلزله بویین زهرا) و انسانهای محروم به پا خواست و با استفاده از محبوبیت خود مردم را برای کمک به محرومین همراه خود کرد .تختی اولین ورزشکار ایران بود که مدالهای خود را به موزه امام رضا اهدا کرد.غلامرضا تختی همچنین سه بار قهرمان کشتی پهلوانی و پهلوان اول ایران شده بود.او به همراه امامعلی حبیبی نخستین مدالهای طلای تاریخ ورزش ایران در المپیک را کسب کردند.
جمع مدالهای غلامرضا تختی
او جمعا 8 عدد مدال کسب کرد 4 عدد طلا- 4 عدد نقره
در المپیک 3 عدد- بازیهای جهانی 4 عدد و بازیهایی آسیایی 1 عدد مدال کسب کرد
آرامگاه و مزار تختی در ابن بابویه(شهرری)
آرامگاه ابن بابویه نخستین گورستان شهرری و دومین گورستان تهران محسوب میشود و بسیاری از مشهورترین چهرههای ایران در آن مدفون شدهاند.بقعه ابوجعفر معروف و ملقب به شیخ صدوق ابنبابویه که در آرامگاهی به همین نام قرار دارد، از جمله چهرههای سرشناسی که در آرامگاه ابن بابویه مدفون هستند میتوان به غلامرضا تختی، علامه طباطبایی، علی اکبر دهخدا، دکتر سید حسین فاطمی، رحیم موذنزاده اردبیلی، میرزاده عشقی و هادی اسلامی اشاره کرد.