همه می دانیم که عقل سالم در بدن سالم است.و در هنگام بیماری و ضعف نمیتوانیم تفکر کنیم چه برسد انجام فرایض دینی و روزه داری که فلسفه آن یاد فقیران و گرسنگان بیان شده است.شاید برای شما خوانندگان وبلاگ هزاران گنج و دوستان خوبم باورکردنی نباشد ولی بیشترین درصد بیماران و مراجعین به بسیاری از مطب ها و مراکز درمانی پس از ماه مبارک رمضان-روزه دارانی هستند که با روشهای غلط و نامتناسب با وضعیت سلامتی خود روزه گرفته اند و بجای اینکه این فریضه دینی برای آنها سلامتی به ارمغان بیاورد انواع بیماری ها مانند ورم و یا زخم معده و اثنی عشر -بیماریهای روده -یبوست- تاری دید چشم - کم خونی - بیماریهای کبدی و کلیوی -اعصاب - بیماریهای روماتیسمی و آرتروموروئید در بیماران پس از روزه داری ناصحیح و خودسرانه به حالت حاد برمی گردند و ادامه زندگی را برای بیمار مشکل می کنند.
واقعیت امر این است که با رعایت موارد تغذیه ای و روزه داری بر اساس طب سنتی و طبیعی -بسیاری از روزه دارانی که در حال افت انرژی -افزایش و کاهش وزن کاذب و طی نمودن سیر نزولی سلامتی بودند توانستند از عوارض خطرناک روزه گیری غلط در امان بمانند.
بیماریهایی که دراثر روزه داری غلط رو به وخامت می گذارند:
ا.بیماران طبع سرد(cold natue)دچار و همراه با افت قند- فشارخون-کم خونیو بیمارانی که دچار آلزایمر یا ضعف قوه حافظه - ضعف قوای جنسی و افسردگی می باشند و در صورت روزه گرفتن باید شرایط خاصی را رعایت کنند.
2.بیماران مبتلا به کم خونی شدید و بیماران تالاسمی که متاسفانه مبتلا به ضعف شدید بدنی و گاه روانه بیمارستان می گردند.
3.مبتلایان به یبوست که این افراد بطور عادی همچنان در معرض انواع بیماری ها هستند و بیمارهایی مانند قند خون بالا-چربی خون بالا-کم خونی-کم کاری کبد و تیروئید - بیماریهای اعصاب -ضعف عمومی - بیماریهای پوست و مو (در حقیقت تمام بیماریها) با روزه گیری غلط و غیرطبی به بدترین حالت خود خواهند رسید .زیرا با مصرف کم آب خشکی روده ها افزایش یافته و حرکات روده ضعیف تر می شوند.
4.بیماران عصبی که با غلبه خلط بلغم یا صفرا روبه رو هستند دچار وضعیت بحرانی می گردند ولی با رعایت موارد صحیح تغذیه روزه گیری موفقی خواهند داشت.
5.بیماران رماتیسمی طبع سرد که معمولا دچار ورم های شدید- افت انرژی و افزایش درد خواهند شد و اگر اصرار به روزه گرفتن دارند باید این فریضه الهی را زیر نظر مشاوران طب طبیعی انجام دهند تا آسیب کمتری ببینند. زیرا علم پزشکی جدید با قدمتی 200 ساله خیلی حرفی برای گفتن ندارد.
6.افراد طبع سرد چاق که گاهی با امید کاهش وزن روزه می گیرند و در روزه گیری از غذاهای پرانرژی لاغرکننده استفاده نمی کنند نهایتا دچار اضافه وزن و افزایش سایز و بیماری های گوارشی می شوند.
7.بیماران کلیوی به دلیل اینکه حجم مصرفی مایعات آنها در طول شبانه روز کاهش می یابد و کلیه ها و مجاری ادرار در صورت عدم رعایت موازین صحیح تغذیه ای و در وضعیت کامل بیماری قرار می گیرند و درد و احیانا درصد عفونت در بیماران عفونی بالاتر می رود و کلیه ها دچار خشکی می شوند .
8.بیمارانی که پوست و موی سالم- شفاف و زنده ای ندارند اگر این عزیزان کبد سالمی ندارند کم آبی و تغذیه غذاهای طبع گرم و پرحرارت در ماه مبارک رمضان باعث افزایش حرارت کبد و تاثیرات بد بر روی پوست و مو می گردد.
بیمارانی که مجاز به روزه گیری می باشند بیماران با طبع گرم و پرخون و افراد دچارغلظت خون هستند.این افراد که دارای آهن و اسید فولیک و قند یا چربی خون بالا هستند با روزه گیری متعادل می شوند و اصلا بسیاری از روزهای ماه را بهتر است روزه بگیرند تا سلامتی خود را به دست آورند.
تفکرنوشت شیوا:روزه گرفتن برای نزدیکی به خداوند است نه دوری از خداوند-شخصی که بیمار است یا ضعف جسمانی دارد ولی همچنان روزه می گیرد بخاطر ضعف و بیماری نه می تواند به خدا بیندیشد و نه به گرسنگان و فقیران-پس علت روزه داری این افراد چیست؟؟؟؟!!!!1.تظاهر و ریا 2.جهالت و نادانی
اگر توانایی جسمانی نداریم و نمی توانیم روزه بگیریم چرا خود و دیگران را فریب می دهیم؟؟؟؟!!!!!و نکته مهم دیگر آن است که برخی اعتقاد دارند چون رمضان ماه نزول قرآن است پس ثواب خواندن قرآن در این ماه دوبرابر است بنابراین هر روز قرآن را به زبان عربی طوطی وار و بدون تفکر و تامل می خوانند تا در طول این ماه قرآن را ختم کرده باشند.ولی هیچ از معنای آن نمیفهمند چرا؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!مگر نه این است که ما نماز می خوانیم تا با خدا صحبت کنیم و وقتی قرآن می خوانیم خدا با ما سخن می گوید؟؟؟؟!!!پس وقتی معنای قرآن را نمی دانیم و نمی خوانیم و فقط عربی می خوانیم چگونه بفهمیم که خداوند به ما چه گفته است؟؟؟؟!!!!بیائید تفکر و تامل کنیم خداوند مهربان نیروی شگفت انگیز عقل را برای تزئین و دکور به انسانها نبخشیده است "مغزمان را آکبند نگه نداریم" .ما نگوئیم بد و میل به ناحق نکنیم-هیچ عقل سلیمی نمی گوید با روزه خواری در میان کوچه و بازار خود را به دردسر مجازاتهایی از قبیل جریمه نقدی -زندان و شلاق بیندازیم ولی روزه داری با ضعف و بیماری=تظاهر و ریا-فلسفه روزه فقط گرسنگی نیست انسان بیمار قدرت اندیشه ندارد.شاعر می فرماید:
ای برادر تو همه اندیشه ای
مابقی خود استخوان و ریشه ای
کسی که قدرت اندیشه ندارد نشاید که نامش نهند آدمی پس خداوند هرگز راضی به گرسنگی کشیدن بیماران یا کسانی که ضعف جسمانی دارند نیست.