ایده این پست از وبلاگ عزیزدلم خانم خدائی گلم (وبلاگ معلم)برگرفته شده-موضوع:معرفی 5 تا از بهترین کتابهائی که خواندم خوشحالم که به این چالش فرهنگی دعوت شدم از خانم خدائی عزیز هم بسیار سپاسگزاری می کنم.
کتاب -همان یار مهربان و دانا و بی زبانی است که همیشه به انسان وفادار است او هرگز خیانت نمی کند پس بیوفائی به این یار باوفا ممنوع !ممنوع!ممنوع!-کتاب غذای روح است.
پس از شاهنامه که شناسنامه و هویت هر ایرانی است به کتابهای رواشناسی-تاریخ-هنر و ادبیات علاقه بسیاری دارم.دوست باوفای من اهل غیبت و عصبانیت و حسادت نیست او همواره به من لبخند می زند و مرا دوست می دارد.هر وقت احساس میکنم دچار رکود شده ام و دارم از زندگی عقب می مانم، خواندن یک صفحه از کتابهای آنتونی رابینز کافیست تا خود را دریابم و پرانرژی تر از همیشه دنبال هدف هایم حرکت کنم :)
مجموعه شاه کلید موفقیت، یک مجموعه ی 12 جلدی ، با عناوین مختلفی مثل: زندگی هدفمند، مدیریت احساس، نیروی باورها، قدرت ایمان، ... . هر کتابش از دو بخش تشکیل شده، بخش اول شامل نوشته های خود آنتونی رابینز، و بخش دوم شامل گفتگوی آنتونی رابینز با نویسنده ای دیگر مانند : وین دایر، کنت بلانچارد، باربارا دی آنجلیس، ... . حجم کتابهای آنتونی رابینز هم خیلی کمه، هر جلدش تقریبا 100-120 صفحه بیشتر نیست که یک روزه میتوان آن را به اتمام رساند .
اما یکی دیگر از نویسندگان محبوب من -خانم باربارا دی آنجلیس می باشد.کتابهایش بسیار شیرین و آموزنده می باشند.و اما قسمتهای منتخب از کتابهای او:
شخصیرا که برای مهرورزی انتخاب می کنید، به اندازه ی «روشی» که برای مهر ورزیدن و محبت کردن انتخاب می کنید، مهم است.
تفاوت یک ارتباط بدون تعهد و پایبندی با یک ارتباط مبتنی بر تعهد و پایبندی، همانند تفاوت اجاره کردن یک خانه و خریدن آن خانه می باشد. اکثر افراد، توجه کمتری به آپارتمان و منزلی دارند که مال خودشان نیست. اما زمانی که اولین خانه ی شخصی خودشان را خریداری می کنند، همه چیز دستخوش تغییر و تحول قرار می گیرد. در منزل خود بسیار محتاطانه رفتار میکنند. چهار چشمی مواظب رفتار و بازیگوشی های فرزندان و ... هستند که مبادا دیوار خانه کثیف و یا کمد گرانبهایشان دچار آسیب و صدمه شود.
زمانی که به معشوقه و یا همسرتان که عاشقش هستید، متعهد و پایبند می شوید، رفتار و برخورد متفاوتی از خودتان بروز می دهید چون اکنون قسمت بیشتری از وجودتان را در آن سرمایه گذاری کرده اید. این نوع برخورد و رفتار در حقیقت امکان رشد و پیشرفت را به ارتباط شما می دهد تا در یکسری از زمینه های بنیادی به شکوفایی برسد، در حالی که بدون تعهد و پایبندی به این امکان، دست نمی یافت. بنابراین مساله ی تعهد و پایبندی در یک رابطه از الزامات رشد آن محسوب می شود.
«نکته ی کلیدی و اساسی در انتخاب همسر مناسب این است که به دنبال شخصی با شخصیت و رفتار خوب باشید نه شخصی که تنها از محبوبیت عمومی برخوردار است.»
بسیاری از ما مجذوب افرادی می شویم که دارای یک خصوصیت شاخص شخصیتی می باشند نظیر: توانایی آنها در خنداندن، نرمی و لطافت اخلاقی و رفتاری آن ها، علاقه مندی به دوچرخه سواری و ورزش های مختلف و ... در حالی که هر یک از این خصوصیات می توانند مفید و لذت بخش باشند اما در خوشبختی هیچ کدام از ما، تعیین کننده نخواهند بود. به همین خاطر شما بایستی به دنبال شخصیت و رفتار شخص باشید. این شخصیت و رفتار یک شخص موجب می شود تا متوجه نحوه ی برخورد درست خود با او و در نهایت چگونگی تربیت و آموزش بچه هایتان در آینده شوید. شخصیت و رفتار مبنای کلیدی هر ارتباط سالمی است. اگر رابطه را یک «کیک» فرض کنید، ویژگی های شخص مثل خامه و مواد افزودنی روی کیک هستند و رفتار و شخصیت شخص خمیر مایه کیک خواهند بود.
کتاب : آیا تو آن نیمه گمشده ام هستی؟ / نویسنده : باربارا دی آنجلیس / مترجم : آزاده سخایی منش
پی نوشت:خواندن این کتاب به کسانی که در شرف ازدواج هستند بسیار توصیه می شود آئین همسرداری جزو مهمترین بخش زندگی هر فرد است که متاسفانه توجه زیادی به این موضوع نمی شود باید یاد بگیریم به عنوان یک زن یا مرد چگونه با همسر خود ارتباط برقرار کنیم تا در دسته زنان و مردان بی هنر قرار نگیریم.تعجب نکنید سالها در کنار همسر با آرامش و دوستی زندگی کردن نوعی هنر است.
البته کتابهای رازهائی درباره زنان و رازهائی درباره مردان هم از همین نویسنده واقعا بی نظیر است.
- زمانی که مردان از مدت زمان آخرین باری که زنان را ملاقات کرده، یا با آن ها گپ دوستانه داشته اند مطلع نباشند و یا زمان رویدادهای مهم را از یاد برده باشند، زنان احساس طرد شدگی میکنند و تصور میکنند که مردان آنها را دوست ندارند.
- زنان این سهل انگاری و دیدگاه مردان نسبت به زمان را عدم توجه و تعهد تلقی می کنند و آنها یک سری جملات را در این خصوص بیان می کنند:
«اگر نامزدم مرا دوست دارد چطور تحمل کرد و سه روز به من زنگ نزد؟»
«اگر برایش مهم بودم پس چرا بعد از رسیدن به هتل به من زنگ نزد در حالی که می دانست من زود دلواپس و نگران می شوم؟»
«با وجود آنکه هفته هاست که لحظات عاشقانه ای در کنار هم نداشتیم، اما او به برنامه ریزی شب به یاد ماندنی عجله ندارد. احساس میکنم او دوست ندارد که خیلی به من نزدیک و صمیمی شود»
«من دوست دارم هر وقت که شبه در کنار نامزدم باشم اما او بیشتر به کارش مشغول است و اصلا به گذر زمان توجهی ندارد. احساس میکنم ارزش زیادی برای من قائل نمی شود.»
مردان محترم: قانون زمانی ده به یک را به خاطر بسپارید. اگر یک روز با نامزد یا همسرتان تماس نگیرید از نظر آنها ده روز است. اگر دو هفته رابطه ی عاشقانه با آنها نداشته باشید، گویی 20 هفته بوده است. اگر تنها یک ماه از آشنایی تان با زنی میگذرد او طوری با شما رفتار میکند که انگار ده ماه است از آشنایی تان می گذرد.
کتاب : رازهایی درباره ی زنان / نویسنده : باربارادی آنجلیس / ترجمه : آزاده سخایی منش
و اما کتاب رازهائی درمورد مردان
زمانی که شما، مردان را مورد اتهام قرار می دهید که آنان فردی سرد و بی روح هستند و از احساس و عاطفه در آنها خبری نیست، از این غافل هستید که در مقابل، مردان تصور میکنند زن ها توانایی درک آن ها را ندارند و تنها کار زنان، انتقاد از مردان است، آن ها در مقابل این رفتار شما، ابتدا خود را از لحاظ عاطفی، به طور واقعی سرد میکنند تا از این راه، از شما انتقام گرفته باشند و در ادامه، آن قدر مقاومت میکنند تا هیچ گاه احساس و عاطفه مطلوب خود را، از آنان دریافت نکنید.
یا مثلا یه جای دیگه ای از کتاب گفته بود:
همواره به آنان این اطمینان را دهید که او را درک میکنید. چیزی که بیش از هر چیز دیگر، باعث ناراحتی مردها میشود، این است که متوجه شوند زن ها آنها را درک نمیکنند. دلیل این برداشت آنها، این است که تصور میکنند زنان، احساس و عاطفه ی آن ها را تائید نمیکنند.
و اما کتابهای دکتر علی شریعتی را نیز بسیار دوست می دارم-قسمتی از کتابهای ایشان
بحث برسر طرز آرایش و لباس و رفتارهای خاص و عادات و سلیقه هاست. مسائل انسانی برای هیچکدام از طرفین کهنه و نو مطرح نیست؛ جنگ میان املیسم و «فکلیسم» است که هر کدام پیروز شوند، به نفع هیچکس نیست. یکی به دروغ، خود را «متمدن» می نامد و یکی ، به دروغ «متدین». و هیچ کدام نه به تمدن ارتباط دارند و نه به تدین. یکی تیپ ایده آلش را فاطمه و زینب می گوید و یکی زن اروپایی، و هر دو ، تهمت به هر دو است. که یا دروغ می گویند و یا با ایده آل هاشان بیگانه اند.
قسمتی از کتاب زن"فاطمه فاطمه است".
«مجهول ماندن» رنج بزرگ روح آدمی است. یک روح هرچه زیباتر است و هرچه داراتر، به «آشنا» نیازمندتر است. عارفان ما که می گویند:«عشق و حسن در ازل با هم پیمان بسته اند» از اینجاست. این فلسفه ی شرقی آفرینش است. حتی خداوند نیز دوست دارد که بشناسندش. نمیخواهد مجهول بماند. مجهول ماندن است که احساس تنهایی را پدید می آورد و درد بیگانگی و غربت را.
کتاب کویر
قرآن کتابی است که با نام «خدا» آغاز می شود و با نام «مردم» پایان می یابد! کتابی «آسمانی» است اما -برخلاف آنچه مومنین امروزی می پندارند و بی ایمانان امروز قیاس می کنند- بیشتر توجهش به طبیعت است و زندگی و اگاهی و عزت و قدرت و پیشرفت و جهاد و کمال! کتابی است که نام بیش از هفتاد سوره اش از مسائل انسانی گرفته شده است و بیش از سی سوره اش از پدیده های مادی و تنها دو سوره اش از عبادات! آن هم حج و نماز!
کتابی است که حاملش یک امی است که، به تعبیر خود قرآن، نه کتاب می دانسته و نه قرآن می شناخته و نوشتن و خواندن نمی توانسته و آنگاه به مرکب سوگند می خورد و به قلم و به نوشته. کتابی است که شماره آیات جهادش با آیات عبادتش قابل مقایسه نیست، کتابی است که نخستین پیامش خواندن است و افتخار خدایش به تعلیم! تعلیم انسان با«قلم»! آن هم در جامعه ای بدوی و قبایلی، که کتاب و قلم و تعلیم و تربیت مطرح نیست!
این کتاب را از آن روزی که به «حیله دشمن» و به «جهل دوست»، «لایش» را بستند، «لایه» اش مصرف پیدا کرد و وقتی «متنش» متروک شد، «جلدش» رواج یافت و از ان هنگام که این کتاب را - که خواندنی نام دارد - دیگر نخواندند، برای تقدیس و تبرک و اسباب کشی بکار رفت؛ از وقتی که دیگر درمان دردهای فکری و روحی و اجتماعی را از او نخواستند، وسیله ی شفای امراض جسمی چون کمردرد و باد شانه شد، و چون در بیداری رهایش کردند، بالای سر، در خواب گذاشتند و بلاخره اینکه می بینی، اکنون در خدمت اموات قرارش داده اند و نثار ارواح گذشتگانش می کنند و ندایش از قبرستان های ما بگوش می رسد، از آن است که نمی دانی برادر و خواهر روشنفکر من! نمی دانی که چه کوشش ها کردند تا آن را از میان زنده ها دور کنند و اثرش را از زندگی قطع کنند و ندایش را، هم در صحنه ی «جهاد» خاموش کنند و هم در حوزه های «اجتهاد»!
گفتند قرآن را از ریشه«قَرَءَ» مگیرید، از «قرن» بگیرید و نتیجه اش این که «کتاب خواندن» نیست، کتاب «همراه داشتن»، و «بخود چسباندن» است. گفتند: اسراری را که فقط در نقطه ی زیر«ب» در بسم الله نهفته است، اگر کسی بخواهد تفسیر کند یک عمر کفاف نمیدهد! گفتند: قرآن هفتاد بطن دارد و هر بطن آن باز هفتاد بطن و همینطور! این درست است اما این را طوری معنی کردند که یعنی نباید نزدیکش رفت، یعنی هرکس قرآن را گشود و خواند و در آن اندیشید و از آن چیزی فهمید محکوم شود و هر چه از آن فهمیده مطرود و مشکوک اعلام شود.
کتاب : پدر! مادر! ما متهمیم / نویسنده : دکتر علی شریعتی
دوستت دارمها را نگه میداری برای روز مبادا، دلم تنگ شدهها را، عاشقتمها را…
این جملهها را که ارزشمندند الکی خرج کسی نمیکنی! باید آدمش پیدا شود!
باید همان لحظه از خودت مطمئن باشی و باید بدانی که فردا، از امروز گفتنش پشیمان نخواهی شد!
سنت که بالا میرود کلی دوستت دارم پیشت مانده، کلی دلم تنگ شده و عاشقتم مانده که خرج کسی نکردهای و روی هم تلنبار شدهاند! فرصت نداری صندوقت را خالی کنی.! صندوقت سنگین شده و نمیتوانی با خودت بکشیاش…
شروع میکنی به خرج کردنشان! توی میهمانی اگر نگاهت کرد اگر نگاهش را دوست داشتی ،
توی رقص اگر پابهپایت آمد ،اگر هوایت را داشت اگر با تو ترانه را به صدای بلند خواند
توی جلسه اگر حرفی را گفت که حرف تو بود، اگر استدلالی کرد که تکانت داد
در سفر اگر شوخ و شنگ بود، اگر مدام به خندهات انداخت و اگر منظرههای قشنگ را نشانت داد
برای یکی یک دوستت دارم خرج میکنی، برا ی یکی یک دلم برایت تنگ میشود خرج میکنی! یک چقدر زیبایی، یک با من میمانی؟ بعد میبینی آدمها فاصله میگیرند متهمت میکنند به هیزی… به مخزدن ،به اعتماد آدمها! سواستفاده کردن، به پیری و معرکهگیری…
اما بگذار به سن تو برسند! بگذار صندوقچهشان لبریز شود آنوقت حال امروز تو را میفهمند بدون اینکه تو را به یاد بیاورند. غریب است قصه دوست داشتن ...
و عجیب تر از آن است دوست داشته شدن، وقتی میدانیم کسی با جان و دل دوستمان دارد ،
و نفسها و صدا و نگاهمان در روح و جانش ریشه دوانده، به بازیش میگیریم هر چه او عاشقتر، ما سرخوشتر، هر چه او دل نازکتر، ما بی رحم تر.
تقصیر از ما نیست تمامی قصه های عاشقانه اینگونه به گوشمان خوانده شدهاند...
دکتر علی شریعتی
اما این روزها کتاب بیچاره تبدیل به صندلی کاربران اینترنت شده است.دنیای مجازی عرصه را بر کتاب مهربان و وفادار -تنگ کرده ما هم عجب خیانتگرانی هستیم
کتاب های جلال آل احمد مخصوصا کتاب مدیر مدرسه از ایشان هم واقعا خواندنی ایست البته کتابهای بیشماری مدنظرم هست که مجال معرفی نیست.امیدوارم همین مقدار مثمرثمر واقع شده باشد.
کتاب دربار ناصرالدین شاه که اسم نویسنده اش را به یاد ندارم ولی نکته جالبش این بود که مظفرالدین شاه با وجود آنهمه زن درباری به لواط با پسر 14 ساله ای علاقه فراوان نشان می داد.وقتی تاریخ را بخوانیم هرگز جلوی مطبوعات خارجی با وقاحت اعلام نمی کنیم که همجنس بازی در ایران وجود ندارد اعمال نیک و بد در همه جای دنیا وجود دارند تعصبات بیجا معنی ندارد.مهمترین سخنم با کسانی است که تاریخ را از کتابهای دانش آموزان حذف و تحریف می کننددست نگه دارید تاریخ-هویت یک ملت است فقط دلقکها بالای صورتشان ابرو نقاشی می کنند روی صورت تاریخ هرگز نقاشی نکنید بلکه از آن عبرت بگیرید.