باور کنید این عروس بی عرضه و دست و پا چلفتی نیست
زنگ در به صدا درآمد مادرشوهر وارد شدعروس با یک سینی چای به استقبال مادرشوهر رفت.ناگهان دستانش لرزید و سینی چای نقش زمین شد.
مادرشوهر با غرولند به پسرش گفت: عروس هم عروسهای قدیم - این روزها عروسها حتی عرضه چای آوردن هم ندارند.!!!- عروس خجالت کشید با چشمانی پر از اشک استکانهای شکسته را جمع کرد.در حالی که همچنان دستانش می لرزید فرزند خردسالش مدام از مادر می خواست او را در آغوش بگیرد.مادر هم با لبخند و مهربانی دخترک خردسالش را در آغوش گرفت.باز هم دستانش لرزید و بی حس شد دختربچه از دستان مادر پرت شد و بر زمین افتاد و شروع کرد به گریه کردن.این بار قبل از اینکه مادر شوهر حرفی بزند عروس گفت:مادر شوهر عزیزم من هم مانند شما مادرم باور کنید هیچ مادری عمدا فرزند دلبندش را بر زمین نمی اندازد.عروس شما بی عرضه دست و پا چلفتی نیستلرزش دستها و اندامم همچنین ضعف بیماری ام اختیاری نیست من مبتلا به بیماری ام اس هستم ولی ایمان دارم به خدایی که در این نزدیکی ست - زیر این شب بوها- پای آن کاج بلند- او که قدرت مطلق و ناظر بر اعمال ماست من یک مادرم به عشق فرزندم با ام اس و هر بیماری دیگر که شکوفه های عشقم را تاراج کند تا پای جان مبارزه می کنم.
کمی درباره بیماری ام اس
بیماری ام اس غولی است که راه خانه اش را گم کرده و با زورگویی در بدن انسانها زندگی می کند.او مستاجری است که بدون اجازه و عقد قرارداد - بدن انسانی را تصرف کرده است.مگر شهر هرت است؟ام اس هم در برابر قدرت شگفت انگیز انسان و نیروی عظیم پروردگار یکتا عددی نیست.چرا دلهره؟چرا اضطراب؟! این دیو - مهار شدنی است. برای مهار این دیو ابتدا باید او را شناخت و سپس شاخش را شکست.
بیماری ام اس چیست؟
بیماری ام.اس یا اسکلروز چندگانه یک اختلال مادامالعمر در سیستم ایمنی خودکار بدن است که میتواند منجر به فلج شدید شود.،اختلال سیستم ایمنی خودکار وضعیتی است که در آن بدن آنتیبادیهایی را تولید میکند که به بافتهای خودش حمله می کند.در بدن افراد مبتلا به این بیماری آنتیبادیهایی تولید میشود که به ماده سفید مغز و نخاع حملهور میشوند.بیماری ام اس معمولاً در بین جوانان 20 تا 40 ساله رواج بیشتری دارد و زنها بیشتر
قربانی این بیماری میشوند.
در بیماری ام.اس میلین یا پوشش رشتههای عصبی در مغز و نخاع ملتهب
میشود. این التهاب باعث آسیب میلین شده و سیگنالهای عصبی نمیتوانند در طول رشتههای عصبی حرکت کنند.
علائم بیماری ام اس چیست؟
علایم این بیماری متفاوت است و بستگی به این دارد که کدام بخش از اعصاب آسیب ببینند.
علایم اولیه این بیماری بسیار خفیف بوده و شامل: سرگیجه و عدم تعادل، خستگی، ضعف دست و پا، التهاب اعصاب چشمی، بی حسی یا سوزش موضعی، درد شدید در ناحیه صورت، نقص در بینایی شامل تار شدن و یا دو بینی است.
با پیشرفت بیماری سایر علایم نیز بروز میکنند که از آن جمله میتوان به مشکلات روده و مثانه، دردهای مزمن مانند درد کمر و ماهیچهها، افسردگی، اسپاسم یا گرفتگی ماهیچهها که ممکن است بسیار دردناک باشد، فلج، ناتوانی جنسی، صحبت کردن به طور نامفهوم، مشکل در بلع، مشکل در تفکر و عملکرد حافظه، از دست دادن بینایی و نابینایی کامل اشاره کرد.
در موارد خفیف بیماری ممکن است علایم به قدری ضعیف و ناچیز باشند که حتی نتوان وجود بیماری را تشخیص داد و وقتی بیماری پیشرفت کرده و شدت مییابد، فرد کاملا فلج میشود.و نمی تواند حرکت کند.بنابراین پیشگیری مهمتر از درمان است.
عوامل ایجاد بیماری ام اس و راههای پیشگیری از بیماری ام اس کدامند؟
متخصصان می گویند: کمبود ویتامینD از عوامل محیطی ایجاد کننده ام اس در
افراد است. اگر یک فرد عادی در شرایط معمولی حداقل روزانه 10 دقیقه
خود را در معرض نور آفتاب قرار دهد، کمبود ویتامین D نخواهد داشت.
متاسفانه در افراد سالم جامعه نیز حدود 70 تا 80 درصد کمبود ویتامین D دارند.
نور خورشید را مهمترین منبع ویتامین D است.استرس و تنشهای عصبی نیز نقش ویژه ای در بروز بیماری ام اس دارد، در صورت قطعی شدن بیماری، مهمترین اصل، تشخیص زودرس همراه با درمان زودرس است.
تشخیص بیماری ام اس فقط در حیطه متخصص مغز و اعصاب است .
متاسفانه علی رغم همه پیشرفتهایی که در علم داشتهایم علت قطعی ایجاد بیماری ام اس در افراد مشخص نشده است. اما به گفته بیشتر متخصصان دو عامل ذکر شده یعنی کمبود ویتامین D و استرس می تواند از علل اصلی بروز ام اس باشند. بنابراین لازم و ضروری است با روزی 10 دقیقه مقابل نور آفتاب ماندن و جلوگیری از کمبود ویتامین D و همچنین جلوگیری و دوری از هرگونه استرس و تنش عصبی و انجام آزمایشهای مداوم جهت تشخیص زودرس بیماری ام اس به جنگ دیوی به نام بیماری ام اس برویم.
رژیم غذایی برای بیماران ام اس
اگرچه رژیم غذایی نمی تواند با داروهای موجود در اثرات درمانی بیماری ام اس رقابت داشته باشد، اما یک رژیم خاص می تواند با کنترل یک سری از فرایند های بیولوژیکی و شیمیایی در داخل بدن به کاهش علائم بیماری ام اس کمک کند. تحقیقات اخیر نشان میدهد که تغذیه نقش عمده ای در بیماری ام اس دارد. یک رژیم نامناسب می تواند واکنش خود ایمنی بدن را تقویت کرده که تعیین کننده شتاب در روند دملیزیشن (تخریب لایه پروتیئن ملین در بدن که سلول های عصبی رو پوشانده و امکان ارتباط مناسب بین سیستم اعصاب مرکزی و اعصاب محیطی را فراهم می کند) می باشد. یک رژیم مناسب می تواند شدت و تناوب تکرار علائم ام اس را از طریق تنظیم یک سری از فرایند های همسطح سیستم ایمنی بدن، کاهش بدهد. بنابراین مشاوره با یک دکتر یا متخصص تغذیه در ایجاد پایداری در بیماری های خودایمنی ، به کمک یک رژیم خاص، توصیه می شود. رژیم غذایی بیماران ام اس باید شامل غذاهایی باشد که بتواند واکنش خودایمنی بدن را سرکوب کرده و غذاهایی باشد که تحریک کننده واکنش های خودایمنی بدن هستند نیز از آن حذف شود. به بیماران ام اس رژیم هایی حاوی ویتامین D و امگا 3 بویژه بصورت روغن امگا 3 توصیه می شود. ویتامین D در سبزیجات و میوه ها همچنین در لبنیات و گوشت های خاص ( هر چند با احتیاط زیرا برخی گوشت ها و لبنیات چرب می توانند واکنش های خود ایمنی را تحریک نماییند). همچنین روغن ضروری امگا 3 را می توان در گوشت ماهی (به ویژه قزل آلا و اسقومری) و کتان (بهترین حالت آن روغن تصفیه شده دانه کتان است) یافت. همچنین ویتامین D و امگا 3 را می توان در مکمل های غذایی یافت. به منظور دستیابی به بهترین اثر درمانی، بدن بیمار ام اس باید در هر روز بین 4000~5000 IU ویتامین D و چند میلیگرم امگا3 در هفته دریافت کند. 3 تا 4 وعده خوراک ماهی در هفته یا استفاده روزانه از کپسول یا شربت امگا 3 می تواند مقدار امگا 3 مورد نیاز بدن بیمار ام اس را فراهم نماید.
لبنیات با چربی زیاد، گندم، جو ، جو صحرایی (جو دو سر)، چاودار و حبوبات خشک شده باید از رژیم غذایی بیمار ام اس حذف شوند. برخی چربی های حیوانی و همچنین اسیدهای چرب امگا 6 (موجود در روغن های پخت و پز روزمره) در تحریک واکنش خودایمنی موثرند و باید از رژیم بیماران ام اس حذف شوند. بهتر است بجای روغن های پخت پز از روغن های اشباع نشده با یک پیوند دوگانه مثل روغن زیتون و بجای گوشت های پر چربی (بویژه گوشت قرمز ) از گوشت های بدون چربی پرندگان و گوشت ماهی استفاده کرد.
تشخیص و درمان قطعی بیماری ام اس
تصاویر MRI معمولا میتواند آسیب میلین در بافت مغز را نشان دهد،
اما در برخی افراد مبتلا به این بیماری این تصاویر کاملا طبیعی هستند و هیچ مشکل یا نارسایی را نشان نمیدهند. یکی دیگر از روشهای تشخیص بیماری آزمایش مایع مغزی نخاعی است.
در درازمدت میزان فلج و از کار افتادگی اعضاء افزایش پیدا میکند.
مرگ افراد مبتلا به این بیماری عموما در اثر پیچیدگیها و شرایط سخت ناشی از فلج آنهاست.
از شایعترین عوامل مرگ این بیماران میتوان به بروز زخمهای بستری
و در نتیجه بروز عفونت، ذاتالریه، آمبولی ریوی، گرفتگی رگهای تغذیه کننده ریهها توسط لختههای خونی و خودکشی اشاره کرد.
بیماری ام اس مسری نیست و خطری برای اطرافیان بیمار ندارد، اما میتواند به طور ژنتیکی اعضای یک خانواده را تهدید کند.
اما بهتر است با ایمان به خداوند یکتا و دوری از ناامیدی و استفاده صحیح از یک رژیم غذایی مناسب و استفاده از داروها با بیماری ام اس مقابله کرد و حتی تا مرحله درمان قطعی هم پیش رفت. خوشبختانه شنیدم به تازگی دارویی برای درمان قطعی ام اس ساخته اند.امیدوارم همه بیماران ام اس در سایه لطف پروردگار شفا یابند.هیچ غیر ممکنی وجود ندارد صد در صد در طبیعت راههای درمان قطعی ام اس وجود دارد.خداوند شافی مطلق است با ایمان به خدا و دوری از ناامیدی و ضعف می توان دیو ام اس را نابود کرد.